Hans Wilhelmsson


Den här historien är skriven av mig, Isabellas morfar.

Tillsammans har vi hittat på fantasivärlden Amarien som en lek hemma i soffan. Soffan har varit ett sjörövarskepp som farit omkring på äventyrliga resor som ofta slutat i landet Amarien.

Jag ägnar gärna fritiden åt kreativa aktiviteter och gillar att arbeta med mina händer. Jag har målat sedan jag var barn, inspirerad av min mamma som alltid arbetade med sina akvarellfärger.

Att skriva en barnbok har, för mig som ingenjör och programmerare, varit en helt ny upplevelse. De första raderna kändes obekväma men snart rann den första historien ner på pappret lättare och lättare. Min förhoppning är att fler än mina egna barnbarn ska få ta del av Amariens sagovärld. Det har varit ett fantastiskt roligt projekt och jag kommer absolut skriva fler barnböcker.Isabella


Isabella har hittat på alla namn och många av personerna. Isabellas teckningar av fåglar och andra figurer har ofta varit till grund för illustrationerna. Arias frisyr kommer till exempel från Isabella.

Våra lekar och stunder med penslar och färger har efterhand fyllt på Amarienvärlden med flera länder och spännande platser. Utan mitt barnbarns fantasi skulle böckerna inte blivit till.